OVED’s Energiecongres 2014: Xenadvies was erbij


Time flies when you’re having fun: het is alweer een half jaar geleden dat we het Energiecongres van OVED, het Overlegplatform Voor EnergieDeskundigen, mochten bijwonen. Het was een middag boordevol interessante en inspirerende inhoud. 

Na een vriendelijk onthaal (met originele broodjeslunch, altijd een pluspunt!) werden we tijdens de algemene vergadering van OVED ingelicht over het voorbije en het toekomstige werkjaar. Jochen De Smet, oprichter van OVED, gaf het startschot van het effectieve energiecongres met een terugblik op het Q4Energy-traject. Dat is een peterschapsproject dat Sara gevolgd heeft in naam van Xenadvies. Tijdens Q4Energy werd een kwaliteitshandboek opgebouwd als leidraad voor de professionalisering van de energiedeskundige. Inmiddels hebben ook wij de opmaak van het Xenadvies-kwaliteitshandboek in onze “missie, visie en strategie” opgenomen en zal het stelselmatig vorm krijgen.

Constructieve aanpak

Het vervolg van het congres werd in twee delen gesplitst. Gelukkig zijn we met de Xenadvies-groep groot genoeg om ook op te splitsen, zodat we beide delen konden volgen. Op het programma stonden twee debatten. Het eerste debat stelde volgende vraag: “Kwaliteitsverbetering in EPB en EPC door handhaving VEA of alternatief?” We zijn het er met zijn allen over eens dat een handhaving door middel van opleiding in plaats van boetes een meer constructieve aanpak zou kunnen zijn om de kwaliteit van EPB/EPC te verhogen.

Het tweede debat legde de focus op de toekomst van industriële energieaudits. Xenadvies is niet actief in deze sector, maar blijft niettemin graag op de hoogte van wat daar reilt en zeilt.

Lach naar jezelfDaarna werden twee Keynote sprekers op de groep energiedeskundigen losgelaten. Bruno Vanderschueren, oprichter en bestuurder van Lampiris, stelde zijn bedrijf voor, gaf een update van de huidige energiemarkt, en blikte alvast vooruit naar de toekomst. Topcoach Carl Van de Velde gaf enkele levenswijsheden en ondernemerstips mee. Welke ons het meest is bijgebleven? Lach elke ochtend naar jezelf in de spiegel!

Tot slot werden de certificaten aan de Q4Energy-deelnemers uitgedeeld en konden we onze honger stillen aan de barbecue, waar we aan tafel interessante contacten hebben kunnen leggen met collega-ondernemers. OVED is een sterke vereniging, een goede basis om energiedeskundigen bij elkaar te krijgen en de kwaliteit te verhogen. Wij kijken alvast uit naar het OVED-Energiecongres editie 2015 op 25 juni!

Tot slot werden de certificaten aan de Q4Energy-deelnemers uitgedeeld en konden we onze honger stillen aan de barbecue, waar we aan tafel interessante contacten hebben kunnen leggen met collega-ondernemers. OVED is een sterke vereniging, een goede basis om energiedeskundigen bij elkaar te krijgen en de kwaliteit te verhogen. Wij kijken alvast uit naar het OVED-Energiecongres editie 2015 op 25 juni!Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak