Korting/premie voor ingrijpend energetische renovaties


Hieronder vind u terug wanneer u recht hebt op korting op de onroerende voorheffing. Dit is enkel voor ingrijpend energetische renovaties (IER). Voor nieuwbouwwoningen kan u dit raadplegen op energiesparen.be bij de subsidiemodule.

Voor een IER van woongebouwen met bouwaanvraag vanaf 1/10/2016kan u gedurende 5 jaar vermindering krijgen:- is het E-peil ten hoogste E90, dan bedraagt de vermindering 50% van de onroerende voorheffing;- is het E-peil ten hoogste E60, dan bedraagt de vermindering 100% van de onroerende voorheffing.Deze dossiers komen ook in aanmerking voor de renovatiepremie.

Voor een IER van woongebouwen met bouwaanvraag voor 1/10/2016Deze dossiers komen in aanmerking voor de renovatiepremie indien ze aan alle voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.De voorwaarden worden onderverdeeld in 4 categorieën:- Categorie 1: Structurele elementen van de woning;- Categorie 2: Dakwerken;- Categorie 3: Buitenschrijnwerk;- Categorie 4: Technische installaties.

Vanaf 1 februari 2019 is de nieuwe overkoepelende renovatiepremie van start gegaan. Tot en met 31 januari 2019 kon u nog een nieuwe aanvraag indienen voor de oude, uitdovende renovatiepremie (tweede aanvraag tot en met 31 januari 2021). Deze heeft andere voorwaarden waar u aan moet voldoen.

De aanvraag en/of opzoeking voor welke subsidie uw project in aanmerking komt behoord niet tot de EPB-verslaggeving.Momenteel is energiesparen.be/subsidies de meest betrouwbare en volledige bron rond subsidies voor woonprojecten.

Bron: Vlaamse Energieagentschap; www.energiesparen.be (Toestand op dd 08-05-2019)www.vlaanderen.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak