Dit project (IER) haalt -3


Korte ID van de woning: aan alle eisen voldaan:

Dit project is een ingrijpende energetische renovatie (IER) en niet een verbouwing met installatie-eis. Een IER is voor de EPB een strengere vorm van renovatie. Een project valt onder IER wanneer er 75% van de schil die grenst aan buiten wordt (na)geïsoleerd én de opwekker voor de verwarming wordt vernieuwd. 

E-peil:

Resultaat: -3 (max. E90)

Hernieuwbare energie:

Er werd een Fotovoltaïsch zonne-energiesysteem (PV-panelen) LG Neon 2 black (45x330Wp) en een preferente warmtepomp Daikin Altherma EHYHBH08AAV32 + EVLQ08CAV3 (SCOPon 3,28) en niet-preferente cv-ketel Daikin EHYKOMB33AA2A (rendement bij 30% deellast (t.o.v. BVW) = 98,40%) geplaatst.

Resultaat: 112 kwh/m² = hoeveelheid hernieuwbare energie per bruto vloeroppervlakte (eis=15 kwh/m²)

Ventilatie:

Ventilatiesysteem D: Zehnder ComfoAir Q600 - WTW 84% - gemeten elektrisch vermogen 243 Watt.

Resultaten op het vlak van de U-waarden of de R-waarden:

Gemiddelde Uw-waarde van alle ramen: 1,32 W/m²K

Gemiddelde U-waarde: 0,42 W/m²K

BENOveren is BEter reNOveren dan gebruikelijk is. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties, goed gepland en met deskundig advies, zodat de verschillende renovatiestappen in de meest logische volgorde worden uitgevoerd, en ook latere renovatiestappen haalbaar blijven. Meer informatie via http://www.energiesparen.be/ikBENOveer

Bouwplaats: BrechtArchitect: Kris BoschmansEPB-verslaggever: Xenadvies bv

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak