De goedkoopste energie is degene die je niet nodig hebt (2/3)


De 'trias energetica'

Vorige week introduceerden we de trias energetica, een model om een duurzamere aanpak naar energie toe te hanteren. We bespraken reeds de eerste stap: "Beperk de energievraag". Na deze stap wordt er gekeken naar het gebruik van hernieuwbare energie in uw woning. Hieronder wat meer info.Gebruik duurzame energie

Maak maximaal gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie, windenergie, warmtekracht, waterkracht, biomassa, etc. In praktijk kan dit toegepast worden in uw woning door het installeren van een zonneboiler, een warmtepomp, zonnepanelen, ... Het gebruik van fossiele brandstoffen moet beperkt worden tot een absoluut minimum.

E-Peil

Wanneer we de globale energieprestatie van een gebouw opmeten, maken we gebruik van het E-peil. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Zo hangt het E-peil van verscheidene zaken af:

  • Thermische isolatie
  • Luchtdichtheid
  • Compactheid
  • Oriëntatie
  • Bezonning
  • Bewuste ventilatieverliezen
  • Vaste installaties (voor verwarming, warm water, ventilatie, koeling en verlichting)

Nieuwe en ingrijpend gerenoveerde gebouwen dienen bovendien aan een E-peileis te voldoen. Hier kan u op onze blog meer info over vinden. Tot slot dient het E-peil berekend te worden door een verslaggever, met behulp van de EPB-software. Bij Xenadvies kunnen we hiervoor instaan! 

Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak