Milieuvriendelijke alternatieven voor gespoten pur


Wat is gespoten pur?

Pur staat voor polyurethaan en wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken en vloeren. Aangezien Polyurethaan isolatie vaak als schuim wordt geplaatst noemt men dit isolatiemateriaal dan ook vaak gespoten PUR. Het wordt letterlijk op het te behandelen oppervlak gespoten en sluit makkelijk en snel alle hoekjes af.  

Hoe bereik ik op milieuvriendelijke wijze hetzelfde resultaat?

Wanneer je specifiek vloeren wil gaan isoleren, kan je ook gebruik maken van isochape, isobet of isopearls. Dit is een lichte, isolerende mortel, samengesteld uit gerecycleerde EPS-korrels, vermiculiet met cement als bindmiddel en toeslagstoffen voor het verkrijgen van betere eigenschappen. 

Deze vloerisolatie wordt doorgaans aangewend als thermische uitvullaag bij ongelijkheden, niveauverschillen en uitvullen van buizen op bv. tussenvloeren van appartementsgebouwen. Wees ervan bewust dat het plaatsen van isobet enkel geplaatst wordt door erkende uitvoerings-firma's zoals onze collega Pirobouw.

Een tweede optie voor het isoleren van vloeren is door middel van drukvaste minerale wol. Dit is een product dat vervaardigd wordt uit zand en gerecycled glas. Het is niet brandbaar en niet oplosbaar in water, en daardoor erg geschikt als isolatiemateriaal. Gewone minerale wol kan ook dienen voor het isoleren van wanden. Bij Xenadvies zijn we gespecialiseerd in onder andere luchtdichtheidsmetingen. Hiermee krijg je een beeld van de plaatsen langs waar er lucht ontsnapt in jouw woning.

Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak