ReNUveer: renovatieverplichting residentiële gebouwen


De renovatiegraad in Vlaanderen moet dringend omhoog. Eind 2020 haalt amper 4,6% van de woningen en appartementen een A-label. Dit is een stijging met ruim 1% ten opzichte van het jaar voordien, maar ons woningenbestand moet nog sneller veel energiezuiniger worden. Daarom worden extra middelen vrijgemaakt om de grondige renovatie van onze woningen en appartementen een boost te geven. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector en het klimaat. Deze premies maken het verschil om een renovatie meer betaalbaar te maken. Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren.

De reNUveer-campagne is een campagne van de Vlaamse overheid in kader van de Vlaamse renovatiestrategie. 

4 Goede redenen om uw reNUvatie meteen aan te pakken

  1. Meer comfort: een goed geïsoleerde en geventileerde woning is veel comfortabeler om in te leven. Zo hebt u minder last van vocht, uw woning blijft koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm.
  2. Lagere energierekening: een goed geïsoleerde woning doet uw energierekening fors dalen. Met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie bespaart u al snel meer dan 1000 euro per jaar.
  3. Goed voor het klimaat: minder energie verbruiken betekent ook minder CO2 uitstoten. Dat is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Met het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp verkleint u nog extra uw ecologische voetafdruk.
  4. Uw woning wordt meer waard: een woning renoveren loont altijd. Het doet de waarde van uw woning ook stijgen. Bovendien zorgen het renteloze renovatiekrediet en diverse premies ervoor dat u uw investering nog sneller terugverdient!

Voldoende redenen dus om uw oude woning energiezuinig te reNUveren. En wij helpen u graag om die investering haalbaar en betaalbaar te maken. Nadien profiteert u elke dag van alle voordelen!

Tijdlijn renovatieverplichting voor woningenTijdlijn renovatieverplichting voor appartementenMeest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak