Wat doet een energiedeskundige type D? Wat is de prijs voor een EPC NR?


Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht voor niet-woongebouwen om bij overdracht of verhuur over een EPC NR te beschikken. Dit EPC NR, of voluit energieprestatiecertificaat voor niet-residentiële eenheden, geeft de energiezuinigheid weer van een gebouw. 

Wat doet een energiedeskundige type D? 

Dit EPC NR wordt opgemaakt door een energiedeskundige type D aan de hand van vaststellingen tijdens een plaatsbezoek. Hierbij kijkt de energiedeskundige naar de isolatiematerialen, de ramen, de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie en andere elementen die bijdragen aan de EPC NR score. Daarnaast registreert hij ook de meterstanden en metingen van hernieuwbare energie op de site. Als laatste raadpleegt hij bewijsstukken; documenten van de eigenaar of het gebouwbeheer die de aanwezigheid van isolatie, materialen of toestellen aantonen. 

Met al deze elementen gaat de energiedeskundige type D aan de slag om via een softwareprogramma van de overheid een EPC NR op te stellen. 

Hoeveel kost dit nu precies?

Er is geen vaste kostprijs vastgelegd voor een EPC NR. Dit omdat de kostprijs erg variabel is afhankelijk van het type gebouw, de grootte en eventuele complexiteiten die erbij aan te pas komen. Daarnaast moeten ook de verplaatsingskosten van de energiedeskundige type D in rekening worden gebracht. De kostprijs van een EPC NR kunt u niet inbrengen in de belastingaangifte. Ontvangt u graag een offerte voor uw plaatsbezoek en certificaat? Contacteer ons voor een offerte op maat! 

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak