We zetten samen onze kwalitatieve EPC's in de kijker!


Dat er 'cowboys' actief zijn, is helaas van alle tijden en in alle sectoren zo. Ondanks de recente negatieve, sensationele berichten over het EPC in sommige media, willen wij onze kwalitatieve diensten positief in de kijker zetten! 

Wat zeggen de cijfers?

Uit willekeurige steekproefcontroles van het VEKA blijkt dat maar liefst 99% van de opgemaakte EPC's correct zijn opgemaakt. Da's een supermooi rapport! šŸ‘. Bovendien is de afgelopen jaren de bewustwording voor een correct EPC gestegen bij het brede publiek. 

Ten tweede houdt de media in haar artikel geen rekening met de continue wijzigingen van de EPC-wetgeving. Dit maakt dat nieuwe EPC's (opgesteld vanaf 2019) niet zomaar te vergelijken zijn met oude EPC's (opgesteld voor 2019), ook zonder enige maatregel aan het gebouw.

Zorg er als gebouw(deel)eigenaar daarom mee zelf voor dat het aantal foutieve EPC's tot een minimum beperkt wordt door ons zoveel mogelijk relevante informatie en bewijzen te bezorgen tijdens het opstellen van jouw certificaat.

In december 2022 postte OVED ook al deze tips voor gebouweigenaars om (meer) waarde uit hun EPC te halen.

(Bron: OVED, 2023)

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiĆ«le keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak