Op plaatsbezoek met Brent, ventilatieverslaggever bij Xenadvies!


Het belang van goede ventilatie in gebouwen wordt steeds duidelijker, vooral in een tijd waarin gezondheid en welzijn centraal staan. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen en onnodig hoge energierekeningen. Om ervoor te zorgen dat gebouwen voldoen aan de vereiste ventilatienormen, spelen ventilatieverslaggevers een cruciale rol. We nemen vandaag een kijkje in het werk van Brent, terwijl hij ons meeneemt op een plaatsbezoek.

Wat doet een ventilatieverslaggever?

Als ventilatieverslaggever bij Xenadvies is Brent verantwoordelijk voor het uitvoeren van nauwkeurige ventilatieberekeningen en het controleren of gebouwen voldoen aan de geldende ventilatienormen en -eisen. Bij Xenadvies specialiseren we ons in energie- en duurzaamheidsvraagstukken binnen de bouwsector.

Op plaatsbezoek

De dag begint vroeg voor Brent, terwijl hij zijn apparatuur gereedmaakt voor een plaatsbezoek aan een nieuw project. Hij stapt in zijn auto, volgeladen met meetinstrumenten, notitieblokken en technische documenten. Het doel van vandaag is om de ventilatiesystemen van een nieuwbouwwoning te inspecteren en te evalueren.

Om een volledig beeld van de ventilatie in een gebouw te krijgen is het van belang om ter plaatse te gaan. Tijdens het plaatsbezoek controleert Brent de luchtkanalen, meet hij de luchtsnelheden en -volumes en voert hij een visuele inspectie uit om eventuele problemen te identificeren, zoals geblokkeerde luchtroosters, inefficiënte ventilatieopeningen of vervuilde filters. Bovendien voert Brent ook ter plaatse een blowerdoortest uit. Het doel van deze meting is om de luchtdichtheid van een gebouw zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. 

Waarom kiezen voor Xenadvies?

Bij Xenadvies onderscheiden we ons op het vlak van ventilatieverslaggeving door niet alleen naar de technische specificaties te kijken van het gebouw, maar ook naar het algehele comfort van de bewoners. Zo controleert Brent bijvoorbeeld of er voldoende frisse lucht in de woonruimte komt en of de luchtsnelheid aan het ventiel niet te hoog is, wat een storend geluid kan veroorzaken in de woning. Twijfel dus niet langer en vraag nu een vrijblijvende offerte aan bij Xenadvies!

Offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak