Xenadvies installeert zonnepanelen op kantoor


Bij Xenadvies zetten we ons voortdurend in voor een duurzamere toekomst. Enkele dagen geleden hebben we een belangrijke stap gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door zonnepanelen te installeren op ons kantoor. In dit blogbericht leggen we uit waarom deze investering in duurzame energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een directe impact heeft op ons energieprestatiecertificaat (EPC).

Waarom zijn zonnepanelen (PV-panelen) duurzaam?

  1. Vermindering van CO2-uitstoot: zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit zonder enige uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Dit betekent dat we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en onze CO2-uitstoot drastisch verminderen.
  2. Hernieuwbare energiebron: zonne-energie is hernieuwbaar, wat betekent dat de zon elke dag opkomt en energie levert. We putten geen fossiele brandstoffen uit, wat essentieel is voor het behoud van onze planeet.
  3. Besparing op energiekosten: met zonnepanelen kunnen we ons kantoor van schone, zelfopgewekte energie voorzien. Dit resulteert niet alleen in besparingen op onze energierekening, maar het helpt ook om onze bedrijfskosten te verlagen.
  4. Minder afval: zonnepanelen hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Dit betekent minder afval en een kleinere impact op stortplaatsen in vergelijking met andere energiebronnen.

Impact op het Energieprestatiecertificaat (EPC):

Door zonnepanelen te installeren, verbeteren we tegelijk ook onze EPC-score. In praktijk vermindert de opgewekte zonne-energie de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat maakt dat ons kantoor energiezuiniger wordt.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe jij de EPC van jouw gebouw kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Samen kunnen we het verschil maken!

Contacteer ons

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak