⚠️ Asbestattest te Herentals


Asbest, een stille bedreiging die in veel gebouwen voor 2001 werd gebruikt, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de gezondheid. Met name blootstelling aan asbestvezels kan leiden tot ernstige aandoeningen, waaronder longkanker en asbestose. Daarom is het van het grootste belang om te weten of asbest aanwezig is in een woning. Dit niet alleen om de gezondheid van bewoners te beschermen, maar ook om juridische problemen bij de verkoop van een woning te voorkomen.

Juridische gevolgen

Het ontbreken van een asbestattest bij de verkoop van een woning kan aanzienlijke juridische gevolgen hebben. Als er na de verkoop toch asbest wordt ontdekt, kan de koper de verkoper aansprakelijk stellen voor de kosten van asbestverwijdering en eventuele gezondheidsschade. Het is dus niet alleen een kwestie van gezond verstand, maar ook van wettelijke verplichting om een asbestattest te hebben.

Hoe wordt een asbestattest opgesteld?

Een erkend asbestdeskundige speelt een cruciale rol bij het opstellen van een asbestattest. Deze deskundige voert een grondige inspectie van de woning uit en neemt indien nodig stalen voor laboratoriumonderzoek. Bij Xenadvies hanteren we een niet-destructieve inspectiemethode, wat betekent dat de asbestdeskundige alleen waarneembare asbestmaterialen beschrijft zonder de structuur van het gebouw te beschadigen.

De resultaten van het laboratoriumonderzoek bepalen of er al dan niet asbest aanwezig is in de woning. Als asbest wordt aangetroffen, wordt in het attest ook aangegeven waar het zich bevindt en welke maatregelen moeten worden genomen. Dit kan variëren van asbestverwijdering tot het nemen van voorzorgsmaatregelen bij verbouwingen of renovaties.

Kortom, een asbestattest is van belang voor zowel de gezondheid als de juridische bescherming bij de verkoop van een woning. Het is een investering in gemoedsrust en veiligheid voor iedereen die betrokken is bij overdracht van de woning.

Neem de juiste stappen om jezelf te beschermen en vraag ons vandaag nog om advies over asbestattesten. 🏡🔍 


offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak