EPC niet-residentieel in de kijker: WZC Het Gouden Anker te Antwerpen


Woonzorgcentrum Het Gouden Anker in Antwerpen. Dit niet-residentiële gebouw speelt een essentiële rol in de zorgverlening aan ouderen, en ons werk heeft tot doel de energie-efficiëntie te beoordelen. Bovendien geven we je ook enkele suggesties om jouw energielabel op te krikken.

Nieuwe wetgeving

De verplichting van het EPC niet-residentieel draagt bij tot het plan van de overheid om tegen 2050 een stikstofneutraal Vlaanderen te vormen. Als eerste grote mijlpaal zal het voor (bijna) alle niet-residentiële gebouwen verplicht zijn om vóór 2025 over een EPC niet-residentieel te beschikken. In de jaren die daarop volgen legt men de focus op het opkrikken van de energielabels van deze gebouwen, hieronder een overzicht.

  • 2025: EPC NR verplicht voor alle gebouwen met een bruto vloeroppervlakte ≥ 1000m2
  • 2026: EPC NR verplicht voor alle gebouwen met een bruto vloeroppervlakte ≤ 1000m2
  • 2030: Elk niet-residentieel gebouw moet over een minimumlabel beschikken
  • 2050: Elk niet-residentieel gebouw is verplicht CO2-neutraal (= energielabel A)

Waarom kiezen voor Xenadvies?

Bij Xenadvies zetten we ons in om onze klanten te ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. We blijven onze expertise en dienstverlening verbeteren om bij te dragen aan een groenere toekomst van Vlaanderen. Het opstellen van Energieprestatiecertificaten is een van de manieren waarop we deze missie ondersteunen.

Zit je nog met vragen of wens je een offerte te ontvangen? Neem dan via onderstaande knop contact op met ons team.

Offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak