Luchtdichtheidsmeting te Herenthout


Bij Xenadvies begrijpen we het belang van luchtdichtheidsmetingen als een cruciaal onderdeel van kwaliteitscontrole voor bouwprojecten. Hoewel deze metingen niet altijd verplicht zijn, zijn ze vaak essentieel om te voldoen aan de strenge EPB-eisen of persoonlijke wensen voor energie-efficiëntie.

Wat is een luchtdichtheidsmeting?

Een luchtdichtheidsmeting is een procedure waarbij de luchtdichtheid van een gebouw wordt gecontroleerd. Het doel is om eventuele luchtlekken of ongewenste luchtinfiltratie op te sporen, wat de energie-efficiëntie van het gebouw kan beïnvloeden. Een goede luchtdichtheid zorgt voor een betere isolatie en een comfortabeler binnenklimaat.

Waarom is het belangrijk?

Het uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting kan aanzienlijke voordelen opleveren, waaronder:

  1. Energie-efficiëntie: Een luchtdichte structuur helpt energieverspilling te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten.
  2. Comfort: Een goed geïsoleerd gebouw biedt een comfortabeler leef- en werkomgeving.
  3. Milieubewustzijn: Minder energieverspilling draagt bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.
  4. EPB-eisen: In veel gevallen is een luchtdichtheidsmeting vereist om te voldoen aan de Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB) eisen.

Xenadvies, uw betrouwbare partner voor luchtdichtheidsmetingen!

Bij Xenadvies staan we klaar om jou te ondersteunen bij het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen voor jouw bouwproject in heel Vlaanderen. Neem contact met ons op en vraag nu vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Zit je nog met vragen of wens je een offerte te ontvangen? Neem dan via onderstaande knop contact op met ons team.


Offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak