Het inspectieprotocol bij Het EPC Wonen: Een cruciale stap in de verkoop en verhuur van woningen


In de wereld van vastgoed krijgt het energieprestatiecertificaat (EPC) veel aandacht. Voor zowel kopers als verkopers is het EPC een onmisbaar document. Het geeft inzicht in de energieprestatie van een woning en is dan ook een cruciaal onderdeel bij de verkoop en verhuur. Maar hoe wordt dit certificaat precies opgemaakt? Dat gebeurt aan de hand van het inspectieprotocol bij het EPC wonen, een zorgvuldige procedure bij Xenadvies nauwkeurig wordt gevolgd.

Het belang van het inspectieprotocol bij het EPC wonen 

Het inspectieprotocol bij het EPC wonen is een gedetailleerde set van richtlijnen en stappen die moeten worden gevolgd om het energieprestatiecertificaat van een woning te berekenen. Dit protocol is belangrijk omdat het uniformiteit en nauwkeurigheid garandeert in de beoordeling van de energiezuinigheid van woningen. De Vlaamse overheid heeft dit opgesteld om ervoor te zorgen dat elke EPC-deskundige dezelfde methodologie volgt en er dus geen ruimte is voor interpretatie of fouten. 

Bij Xenadvies volgen we dit protocol op de voet. We hechten veel waarde aan kwalitatief werken en volgen de wetgeving rond EPC nauwgezet op. Onze EPC-deskundigen gaan zorgvuldig te werk en volgen elke stap van het inspectieprotocol bij het EPC wonen om een nauwkeurige en betrouwbare EPC-score te garanderen. 

Hoe verloopt het inspectieprotocol bij het EPC wonen? 

Het inspectieprotocol bij het EPC wonen begint met een grondige inspectie van de woning. De energiedeskundige onderzoekt onderranden, de isolatie, de verwarming, de ventilatie, de gebruikte materialen en de mogelijke aanwezigheid van hernieuwbare energiebronnen. Al deze factoren beïnvloeden de energiezuinigheid van de woning en worden daarom in kaart gebracht. 

Daarna worden de verzamelde gegevens ingevoerd in een specifieke software die de EPC-score berekent. Deze score, uitgedrukt in kWh/m² en een label, geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Een lage score wijst op een zuinige woning, terwijl een hoge score wijst op een minder zuinige woning. 

Xenadvies: uw betrouwbare partner in EPC-inspecties 

Ons team van deskundigen staat klaar om je te helpen bij het opstellen van jouw EPC. We volgen het inspectieprotocol bij het EPC wonen nauwgezet en zorgen voor een correcte, snelle en professionele afhandeling van jouw energieprestatiecertificaat.

Ben je van plan om jouw woning te verkopen of verhuren en heb je een EPC nodig? Neem dan contact met ons op. We kijken ernaar uit om met je samen te werken! 

Het EPC: wat is het en hoe werkt het?
Offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak