De Energietransitie: Op weg naar CO2-neutrale gebouwen met Xenadvies


Het is onoverkomelijk én noodzakelijk: de energietransitie. Maar wat houdt deze eigenlijk in en hoe kunnen we hieraan bijdragen? In dit artikel duiken we dieper in op het onderwerp en kijken we hoe Xenadvies hier een cruciale rol in kan spelen. 

Wat is de energietransitie? 

De energietransitie betreft de omschakeling van fossiele brandstoffen naar volledig hernieuwbare energiebronnen. Voor Vlaanderen is het de ambitie om tegen 2050 volledig energieneutraal te zijn. Maar hoe draagt Xenadvies hieraan bij? 

Xenadvies en de energietransitie 

Bij Xenadvies zetten we ons in voor de energietransitie door het leveren van kwaliteitsdiensten in bouwstudies, metingen en officiële keuringen in Vlaanderen. Deze diensten helpen bij het realiseren van CO2-neutrale gebouwen, een belangrijke stap in de energietransitie. Daarnaast leveren we ook certificaten bij verhuur en verkoop, zodat de energie-efficiëntie van een gebouw inzichtelijk wordt gemaakt. 

Hoe kunnen we samen bijdragen aan de energietransitie? 

Samen kunnen we een grote impact maken op de energietransitie door te kiezen voor energiezuinige ontwerpen en duurzame systemen. Xenadvies kan hierin ondersteunen door middel van gedegen bouwadvies en officiële metingen. 

Helexia kwam spreken over de energietransitie 

Deze week hadden we de firma Helexia op bezoek, zij helpen bedrijven om hun energie te verduurzamen. Dit is voor de bedrijven belangrijk omdat er vanaf 2027 een CO₂-taks ingevoerd wordt voor alle verbruikers van fossiele brandstoffen. Verder moeten de bedrijven relevant blijven in hun sector en kunnen ze op deze manier hun concurrentiële positie versterken in soms wel heel competitieve markten.  

Enkele ideeën ter inspiratie: 

  • EPC niet-residentieel gebruiken als roadmap in de energietransitie 
  • Al gedacht aan een 3de partij investeringsmodel? 
  • Energie monitoring is cruciaal en de eerste stap 

Ben jij klaar voor de energietransitie? Wij bij Xenadvies in ieder geval wel. Wij nodigen je uit om de stap naar een duurzame toekomst samen met ons te zetten. Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom onze diensten. Samen werken we aan een betere toekomst. 

Voor meer informatie over onze diensten of het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via info@xenadvies.be of +32 3 663 86 73. 

Xenadvies is specialist in bouwstudies, metingen en officiële keuringen in Vlaanderen. Met onze diensten dragen we bij aan de doelstellingen van Vlaanderen 2050 en helpen we bij de realisatie van CO2-neutrale gebouwen. Meer weten? Bezoek onze website 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak