De impact van zonnepanelen op het EPC


Onlangs stelden we een EPC niet-residentieel op voor VIBO Campus De Brem in Oud-Turnhout. Het EPC beoordeelt de energie-efficiëntie van een woning of gebouw op een schaal van A tot G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Maar, nu vraag je jezelf wellicht af: hebben zonnepanelen een impact op mijn EPC-certificaat?

De impact van zonnepanelen

  1. Verlaging van het energieverbruik: Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit zonlicht, waardoor de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen zoals het elektriciteitsnet wordt verminderd. Dit resulteert in een lager energieverbruik voor het gebouw, wat een positieve invloed heeft op de EPC-score.
  2. Verhoogde energie-efficiëntie: Doordat zonnepanelen hernieuwbare energie leveren, verbetert de totale energie-efficiëntie van het gebouw. Een hogere efficiëntie kan leiden tot een betere EPC-score.
  3. Lagere CO2-uitstoot: Zonnepanelen verminderen de noodzaak om elektriciteit te betrekken van fossiele brandstoffen, wat resulteert in een lagere uitstoot van broeikasgassen. Een lagere CO2-uitstoot draagt bij aan een groenere en duurzamere levensstijl, wat ook wordt weerspiegeld in het EPC-certificaat.
  4. Financiële voordelen: Hoewel het EPC-certificaat zelf niet rechtstreeks financieel wordt beïnvloed, kunnen de financiële voordelen van zonnepanelen, zoals lagere energiekosten, indirect bijdragen aan de algemene levensvatbaarheid van het gebouw. Een stabiele financiële situatie kan op zijn beurt positieve effecten hebben op de waarde en het onderhoud van het vastgoed.

Kortom, komt het plaatsen van zonnepanelen het EPC-certificaat van jouw woning ten goede op verschillende manieren en zorgt deze investering ervoor dat je jouw energiefactuur op lange termijn kan drukken door de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

vraag jouw epc-certificaat aan

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak