EPC residentieel te Beerse en de renovatieverplichting


Onlangs bezochten we deze woning in Beerse, een Vlaamse gemeente die je wellicht bekend in de oren klinkt door haar bosrijke wandelroutes en vestiging van Janssen Pharmaceutica.

Waarom een EPC-certificaat?

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is niet zomaar een formaliteit; sinds 2009 is het verplicht om hierover te beschikken wanneer je ervoor kiest om jouw woning te verkopen of verhuren. Bovendien geeft het EPC in één oogopslag inzichten in de energieprestaties van je woning en kan het een belangrijke troef vormen bij de prijsbepaling van jouw woning. 

Wat is de renovatieverplichting?

Voor nieuwe eigenaars van energieverslindende residentiële gebouwen met een energielabel E of F geldt de verplichting om binnen vijf jaar na aankoop de woning energetisch te renoveren tot minimaal label D. Deze verplichting geldt niet alleen bij aankoop maar ook bij andere overdrachten, zoals het vestigen van erfpacht of opstalrecht.

Deze maatregel is gericht op het verhogen van de energie-efficiëntie van woningen en draagt bij aan de overgang naar een duurzamere leefomgeving. Het stimuleert eigenaars om hun panden te renoveren, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere energiefactuur maar ook aan de waarde van het vastgoed.Financiële steun 

Gelukkig biedt de Belgische overheid heel wat mogelijkheden inzake financiële steun om de verplichte renovatie van jouw woning haalbaarder te maken. Wil je graag meer info over de mogelijkheden en vereisten? Klik dan hier voor meer info!

Offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak