Wist je dat?


EPB, dat staat voor 'Energieprestatie en Binnenklimaat'. Deze veelgebruikte term verwijst naar de regelgeving omtrent de energie-efficiëntie en het binnenklimaat van gebouwen, en werd ingevoerd om het energiegebruik en leefcomfort te verbeteren.

Wanneer een EPB-verslaggeving uitvoeren?

EPB-verslaggeving is verplicht voor nieuwbouw en verbouwingen met een bouwvergunning of -melding. Vervolgens maakt de EPB-verslaggever de verplichte startverklaring en de definitieve aangifte op na afloop van de bouwwerken. Hierin wordt er beschreven welke maatregelen genomen zijn om aan de eisen te voldoen en of het gebouw conform die eisen gebouwd of verbouwd werd. Afhankelijk van onderstaande kenmerken kunnen de EPB-eisen variëren:

  1. De bestemming van het gebouw (wonen, winkels, sporthal, ...)
  2. De aard van de werken (nieuwbouw, renovatie, ingrijpende energetische renovatie, ...)
  3. Het jaar van de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning of de melding.

Doorgaans is de regel: hoe recenter het gebouw, hoe strenger de EPB-eisen. Sinds 2021 worden alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal gebouwd.

Zit je nog met vragen of wens je graag een offerte aan te vragen voor jouw EPB-verslaggeving? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

 

Een offerte aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan voor de beste deals en prijzen. Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor jouw behoeften. Bespaar tijd en geld!

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak