Hoe verloopt een Blowerdoortest?


Een luchtdichtheidstest, of blowerdoortest meet de luchtdichtheid van een gebouw door het creëren van een drukverschil tussen het binnen- en buitenmilieu, waarna de hoeveelheid lucht die het gebouw verlaat of binnenkomt nauwkeurig wordt geanalyseerd om luchtlekken op te sporen. In praktijk plaatsen we een gespecialiseerde ventilator in de deuropening om deze drukverschillen te creëren.

Leuk weetje: de ventilator die hiervoor gebruikt wordt, noemen we een blower door. Een nogal letterlijke vertaling van de functie die hij vervult, namelijk lucht door een deuropening blazen.

Zit je nog met andere vragen rond de blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting? Wens je een offerte aan te vragen? Dit kan eenvoudig door een klik op onderstaande knop. Ons team helpt je graag verder!

 

Een offerte aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan voor de beste deals en prijzen. Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor jouw behoeften. Bespaar tijd en geld!

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak