Ecodesignlabel ook voor opwekkers CV


Het Ecodesignlabel dient aanwezig te zijn voor opwekkers van het sanitair warm water vanaf bouwaanvraag 1/1/2016. Voor bouwaanvragen vanaf 1/1/2018 dient het ook aanwezig te zijn voor de opwekkers van de centrale verwarming.



Het Ecodesignlabel omvat onder andere de energie-efficiëntie van een warmwateropwekker, deze kan procentueel uitgedrukt zijn. Dat cijfer is voor huishoudelijke toestellen meestal weergegeven op het label van het toestel. Stel dat u een boiler verkiest, dan is het belangrijk dat deze geïntegreerd is in het toestel m.u.v. een zonneboiler systeem. Het verbrandingsrendement voor de verwarming zal vanaf 2018 volgens de bovenste verbrandingswaarde ingegeven worden (BVW), dit is een getal < of = 100%. Ook voor warmtepompen is deze regel van toepassing. Moest het Ecodesignlabel niet gekend of niet verplicht aanwezig zijn, dan grijpt de EPB-rekenmethode terug naar forfaitaire waarden die meestal ten nadelen zijn voor het eindresultaat.

Bron: meerweten op EPBonline.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak