Hoe geschikt is uw dak voor zonnepanelen of een zonneboiler?


Zonnekaart Vlaanderen analyseerde nauwkeurige hoogtemetingen van Vlaanderen om de oppervlakte, oriëntatie en hellingshoek van elk van de meer dan 2,5 miljoen daken* te bepalen. Door dit te combineren met gedetailleerde informatie van het KMI kennen ze de dakdelen met veel zonlicht en de schaduwzones (veroorzaakt door bijvoorbeeld schouwen, andere gebouwen of bomen).  Zo kreeg elk gebouw (zelfs elk dakdeel van elk gebouw) een score.

Voor gebouwen met een goede score berekenen ze automatisch wat zonnepanelen en een zonneboiler op het dak kunnen kosten en vooral wat ze kunnen opbrengen!

* Uit de metingen kunnen ze geen informatie halen over dakvensters en de stabiliteit van de daken.* Ze kunnen geen score toekennen aan gebouwen die na de meetopnames februari 2013 - maart 2015 voltooid zijn.

Let op: de zonnekaart geeft een eerste inschatting. Met een (RESCert-)installateur kan u hun resultaat verfijnen.

In veelgestelde vragen gaat energiesparen.be dieper in op de betekenis van de scores, berekeningswijze,...De zonnekaart toont hoe geschikt je dak is!

Wist je dat zonnepanelen gemiddeld 5600 euro kosten, vaak in zeven jaar terugverdiend zijn en tot 22.000 euro opbrengen? (cijfers voorjaar 2019). De zonnekaart toont hoe geschikt jouw dak is en welke winst zonne-energie jou kan opleveren.

Vorig jaar kwamen er in Vlaanderen 48.599 nieuwe zonnepanelen bij! Ondertussen zijn er al ongeveer 325.000 gebouwen met zonnepanelen en 81.000 met een zonneboiler.Misschien is jouw dak ook ideaal!

Bekijk je dak en je winst op https://apps.energiesparen.be/zonnekaart

Bron: energiesparen.be en Zonnekaart Vlaanderen
Gepubliceerd door Xenadvies – kantoor Kempen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak