Energieprestatiecertificaat (EPC) type D


Wat is het?

Het energieprestatiecertificaat, oftewel EPC type D is ook gekend als het EPC voor niet-residentiële gebouwen. Het gaat dan om bijvoorbeeld winkels, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, openbare gebouwen … Verder geeft dit EPC de energiezuinigheid weer van het gebouw en bestaat het uit 2 onderdelen: de energiescore en het energielabel (van G tot A).

Waarom heb ik dit nodig?

Het energieprestatiecertificaat bevat aanbevelingen over hoe de niet-residentiële gebouweenheid nog energiezuiniger gemaakt kan worden. Deze aanbevelingen zijn momenteel slechts richtinggevend, maar niet verplicht. Tegen 2050 moeten alle grote niet-residentiële gebouwen in Vlaanderen koolstof neutrale verwarming, sanitair warm water, koeling en verlichting hebben. Dit streefdoel is ook de oorzaak van volgende verplichtingen die de Vlaamse Overheid oplegt:Kan ik dit zelf opmaken?

Voor de opmaak van een EPC type D dien je steeds beroep te doen op een erkend energiedeskundige type D. Volgens de wettelijke methodiek en software stellen zij een zo nauwkeurig mogelijke berekening op voor jouw EPC type D. Bij Xenadvies beschikken we over energiedeskundigen type D die kunnen instaan voor de opmaak van jouw EPC.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak