EPC-project in de kijker: Schildersstraat te Antwerpen


In het hart van de betoverende stad Antwerpen, in de pittoreske Schildersstraat, schittert een bijzonder juweel: het "Huis met het Bootje". Dit unieke pand weerspiegelt niet alleen de architecturale pracht van het verleden, maar vertelt ook het verhaal van de Antwerpse evolutie door de jaren heen. Afgelopen week hadden we de eer om voor dit exclusieve pand een EPC te mogen opstellen.

Een historische terugblik

Dit gerenoveerde art-nouveaupand in Antwerpen werd in 1901 ontworpen door architect F. Smet-Verhas. Dit voor een bekende, welgestelde scheepsbouwer. Iemand met een overduidelijke passie voor zijn beroep wanneer je de gevel van dit gebouw bekijkt. Het balkon van dit hoekpand is namelijk ontworpen in de vorm van een schip, in de volksmond ook wel 'het bootje' genoemd.

Een architecturaal meesterwerk

Het "Huis met het Bootje" heeft door de eeuwen heen verschillende gedaanteverwisselingen ondergaan. De architectuur weerspiegelt de invloeden van verschillende periodes, van de Vlaamse renaissance tot de barok. De gevelschildering van de boot, waar het huis zijn naam aan dankt, is een prachtig voorbeeld van de aandacht voor detail en decoratie die kenmerkend is voor die tijd.

Dit herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om ons erfgoed te koesteren en te behouden, zelfs te midden van een voortdurend veranderende wereld. Het nodigt ons uit om onze steden te bekijken als levende geschiedenisboeken, waarin elk gebouw en elke straat een hoofdstuk vertegenwoordigt.

Ook een energieprestatiecertificaat nodig?

Wil je jouw woning verkopen of verhuren? Vergeet dan niet dat je verplicht een EPC moet laten opmaken. Dit is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is. Wacht niet langer en laat je door Xenadvies bijstaan voor de opmaak van jouw EPC!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak