Efficiënt verwarmen: een warmtepomp op kantoor


Waarom kiezen voor een warmtepomp?

  1. Lagere energiefactuur: een warmtepompinstallatie zal ervoor zorgen dat je minder hernieuwbare energie verbruikt en dus zal je besparen op jouw totale energiefactuur.
  2. Milieuvriendelijk: een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingsinstallaties, de CO2-uitstoot is lager ten opzicht van verwarmen met een traditionele gasketel.
  3. Rendement: een warmtepomp heeft een rendement veel groter dan 100% halen, het rendement kan oplopen tot 400%, terwijl dit bij een gewone gascondensatieketel rond de 109% zit.
  4. EPC label: de Vlaamse Overheid verhoogt voortdurend haar normen omtrent energiezuinig bouwen. Door installatie van een warmtepomp verlaagt jouw EPC label. 

De installatie

De installatie zelf verliep vlot en efficiënt. Het team van Jan Vriends werkte professioneel en met oog voor detail, wat resulteerde in een naadloze integratie van de hybride warmtepomp in ons bestaande systeem. De installatie hiervan nam ongeveer 2 werkdagen in beslag. Hun aandacht voor kwaliteit en klanttevredenheid was duidelijk merkbaar gedurende het hele proces.

De hybride warmtepomp biedt niet alleen efficiënte verwarming, maar draagt ook bij aan het verminderen van onze CO2-uitstoot door haar werking in combinatie met onze gas condensatieketel. Dit sluit perfect aan bij de langetermijnvisie van Xenadvies om een duurzamere werkplek te creëren.Bij Xenadvies streven we voortdurend naar duurzame oplossingen die onze impact op het milieu verminderen. Daarom hebben we onlangs een grote stap gezet richting duurzaamheid door de installatie van een geavanceerd verwarmingssysteem - een hybride warmtepomp. 

Wil je meer weten over onze ervaring met de installatie van de warmtepomp of over duurzaamheid op de werkplek? Neem gerust contact met ons op of bekijk dit filmpje. Samen streven we naar een groenere toekomst!

Contacteer ons

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak