Waar heb jij onze werfbordjes al gezien?


Heb jij ook terug heimwee naar het zoeken van paaseieren? Geen zorgen, je kan ook op zoek gaan naar onze werfbordjes! Waar ben jij er al tegengekomen? 

Veiligheidscoördinatie

Veiligheid op de bouwwerf is van topprioriteit, en dat is waarom de veiligheidscoördinator hierin een cruciale rol speelt. Zijn hoofdtaak is het verminderen van het risico op arbeidsongevallen op de werf.

Voor projecten met een oppervlakte vanaf 500 m² is het de opdrachtgever die verantwoordelijk is voor het aanstellen van een gecertificeerde veiligheidscoördinator. Deze expert zorgt voor het opstellen en uitvoeren van een veiligheidsplan, identificeert risico's, en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van veiligheidsvoorschriften en -maatregelen.

Maar ook voor kleinere projecten, met een oppervlakte kleiner dan 500 m², is er een oplossing. Hier kunnen aannemers zelf de rol van coördinator op zich nemen tijdens de uitvoeringsfase.

Belangrijk om te weten is dat de prijs voor veiligheidscoördinatie niet vastligt. Het wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het type bouwwerk, de complexiteit van de werken en de duur ervan.

Wil je meer weten over veiligheidscoördinatie en de toepassing hiervan op jouw bouwproject? Neem dan contact met ons op voor meer info!

Een offerte aanvragen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak