Wanneer is een veiligheidscoördinator verplicht? Wat is de prijs?


Om de veiligheid te garanderen en arbeidsongevallen in de bouwsector te verminderen, moeten er veiligheidscoördinatoren worden aangesteld. Wanneer dit verplicht is, hoeveel dit kost en wie deze aanstelt, leest u in deze blog! 

Wanneer is een veiligheidscoördinator verplicht? 

Het aanstellen van een veiligheidscoördinator is verplicht wanneer minstens 2 aannemers werken uitvoeren op dezelfde werf. Zelfs wanneer deze aannemers nooit gelijktijdig op de werf aanwezig zijn. Deze regeling geldt tijdens de ontwerpfase en de verwezenlijkingsfase. 

Hoeveel kost het aanstellen van een veiligheidscoördinator?

Er is geen vastgelegde kostprijs voor het aanstellen van een veiligheidscoördinator. De kostprijs is afhankelijk van heel wat factoren zoals het type bouwwerk, de complexiteit en de duurtijd van de werken en ten slotte de veiligheid in de omgeving. 

Wie stelt de veiligheidscoördinator aan? 

Afhankelijk van de grootte van de werf, stelt de opdrachtgever of de aannemer een veiligheidscoördinator aan.

  1. Is uw werf gelijk of groter aan 500 m²? Dan stelt de opdrachtgever een coördinator aan die gecertificeerd moet zijn.
  2. Is uw werf kleiner dan 500 m²? Dan stelt de architect iemand aan. De aannemer kan zelf de functie van veiligheidscoördinator opnemen op de werf tijdens de verwezenlijkingsfase. 

Bent u nog op zoek naar een veiligheidscoördinator? Xenadvies kan u daarbij helpen! Wij hebben veiligheidscoördinatoren type A en B in huis, dit voor tijdelijke en mobiele bouwplaatsen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in en ontvang ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contacteer ons 

Xenadvies gaat voor keuringen, bouwstudies en -metingen, wij werken voor alle projecten met bouwvergunning en voor gebouwen die officiële keuringen nodig hebben.

Maak nu een afspraak